• Lukkotaiturit Oy

Kodin lukitusjärjestelmät, avaimet ›

Kodin turvallisuus alkaa lukoista

Turvallinen lukitus tarkoittaa sitä, että kodin lukot vastaavat tekniikaltaan nykypäivän suojaustarpeisiin ja kaikkien avainten hallinnasta voidaan olla varmoja. Kodin lukot kannattaakin sarjoittaa aina uuteen kotiin muutettaessa, jos käytössä on suojaamaton avainprofiili. Näin varmistetaan ettei avaimia ole vieraissa käsissä. Oikein valittu ja toimiva lukitus merkitsee käyttäjälleen sitä, että omaisuus on suojattu ulkopuolisilta. Tärkeintä lukitusessa on kuitenkin aina henkilöturvallisuus. Asunnosta on päästävä poistumaan ilman avainta, kaikissa olosuhteissa. Kodin lukitusta suunniteltaessa ja sitä uusittaessa kannattaa tutustua huolellisesti markkinoilla oleviin lukkovaihtoehtoihin. Oikean lukituksen valinnassa sinua opastaa Lukkotaiturit.   

Kodin päälukko, eli käyttölukko

Lukkojen valinnassa on hyvä ottaa huomioon turvallisuusasioiden ohella myös lukkojen helppokäyttöisyys. Avaimen muoto ja lukkoon tarvittava vääntövoima ovat merkittäviä seikkoja esim. lasten ja vanhusten kohdalla. Nykyään asuntojen ulko-ovien lukot avataan sisäpuolelta vääntönupista, mutta vanhemmissa asunnoissa sisäpuolella saattaa olla vielä avainpesä. Avainpesä tulisi turvallisuussyistä vaihtaa vääntönuppiin, jolloin asunnosta poistumiseen ei tarvita avainta. 

Turvalukko suojaa kotia ja omaisuutta, kun asukkaat ovat poissa

Turvalukko on käyttölukon lisänä käytettävä lukko, joka avataan ja suljetaan avaimella, oven ulkopuolelta. Kaksipuolisella avainpesällä varustettua varmuuslukkoa ei pidä lukita sisäpuolelta, jotta asunnosta päästään poistumaan turvallisesti ilman avainta.Turvalukko kannattaa lukita aina kodin jäädessä tyhjilleen, mutta vähintään silloin kun kotoa ollaan pidempään pois. 

Muut kodin lukot

Kodin teknisten tilojen, kuten autotallin, varaston, lämmönjakohuoneen yms. tilojen, joista ei ole sisäänkäyntiä asuntoon, lukitsemisessa voidaan käyttää sisäpuolelta vääntönupista tai painikkeesta aukeavia lukkoja. Kodin kaikki lukot postilaatikosta kotioveen voidaan sarjoittaa samaan sarjaan, jolloin tarvitaan vain yksi avain. 

Lukkojen säänöllinen huolto lisää niiden käyttöikää

Toimiakseen moitteettomasti lukot tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Lukkojen öljyäminen kerran vuodessa lisää niiden käyttömukavuuttaa ja käyttöikää. Voitelun yhteydessä kannattaa varmistaa myös, että kaikki ruuvit ovat kunnolla kiinni. Lukkojen vuosihuollon voit tilata myös Lukkotaitureilta. 

Kysy lisää kodin lukoista Lukkotaitureilta!

Lukkotaiturit palvelee

Satakunnantie 100, Turku

Avoinna
ma-to 8.00 - 16.00

p. 02 4808 1648

Lukkoseppäpäivystys
p. 045 7731 1848

 

Lukkotaiturit Oy on
sertifioitu lukkoliike

ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001

Abloy Iloq Kaba Yale Doorman Turvaurakoitsijat TilaajavastuuOHSAS 18001