Mekaaninen lukitus

Mekaaninen lukitus on edelleen suosittu ja turvallinen lukitusratkaisu sekä yksittäislukituksissa että taloyhtiöissä. Suurin osa nykyisin asennettavista lukoista ovat patentillisella avaimella toimivia. Esimerkiksi omakotitaloissa ja taloyhtiöissä käytettävässä Abloy Easy -avaimessa patentti on voimassa vuoteen 2040 asti. Abloy Sento- ja laitelukituksien Abloy Sentry -avaimissa patentit ovat voimassa vuoteen 2026 asti. Sarjalukostojen avainjärjestelmistä Abloy Protec 2 -avaimen patentti on voimassa vuoteen 2030 asti.

Mikäli hankinnassa on uusi ovi tai vanhan lukituksen uusinta, kannattaa kiinnittää huomiota oven lukkorunkoon. Lukkorunkojen toiminnoissa ja käyttötarkoituksissa on eroja, joten ennen lukkoliikkeessä asiointia kannattaa tarkistaa nykyinen tai ovivalmistajan ehdottama lukkorungon numero. Suomessa omakotitalojen ulko-ovissa eniten käytettyjä lukkorunkoja ovat Abloyn 4190 ja LC100. Nykyisin asennetaan myös paljon ns. One Fit -lukkorunkoja, joista yleisimpiä ovat Abloy LC190 ja LC102.  Kevyissä väliovissa useimmin käytettyjä runkoja ovat Abloy 4260, 2020, 2014 ja 414. Profiiliovissa käytetään kapeampia lukkorunkoja, kuten Abloy LC300 -sarjan runkoja. Umpioviin suosittelemme Abloy 4181 varmuuslukkoa, tai vanhan Boda varmuuslukon tilalle LC108 lukkorunkoa. Profiiliovien varmuuslukkomalli on LC306.

Helat, riippulukot ja metallikalustelukot

Valikoimastamme löydät kaikki oven helat, kuten avainkilvet, peitekilvet, sekä vääntönupit ja salvat. Myymälässämme on esillä kattavasti Abloyn sisä- ja ulko-oven painikkeita ja vetimiä.

Riippulukkoja löytyy moniin eri käyttötarkoituksiin. Kevyempään lukintaan soveltuvia malleja ovat mm. Abloy 3020, PL320 ja PL330. Raskaampaan lukintaan soveltuu loistavasti PL340 ja ja PL350 riippulukot. Haastavampiin kohteisiin suosittelemme Abloy Super Weather Proof riippulukkoja, joiden sangan aukot ovat tiivistetty pöly- ja vesitiiviiksi, sekä varustettu avainkanavaa suojaavalla korkilla. Suosittuja malleja ovat mm. Abloy Super Weather Proof PLM330, PLM340 ja PLM350 -riippulukot.

Valikoimastamme löytyy useita erilaisia laitelukkoja. Konttorikalustelukoista yleisimpiä ovat Abloy OF220 ja OF230. Myös liukuovissa käytettäviä painonappilukkoja on useita malleja, kuten Abloy OF430 ja OF432.

Metallikalustelukkoja käytetään esimerkiksi erilaisissa peli- ja myyntiautomaateissa ja laitteissa, säilytystiloissa ja lokeroissa, laitteistojen ja työpisteiden lukinnassa sekä muissa kohteissa, joissa vaaditaan korkeaa lukitusturvallisuutta ja toimintavarmuutta. Yleisimpiä ovat etenkin Abloy CL100 -sarjan lukot, joita löytyy eri pituisina. Lisäksi vaihdettavat teljet mahdollistavat lukkojen helpon ja joustavan asennuksen esimerkiksi vanhan lukon tilalle.

Valikoimastamme löytyy myös raha- ja tallelokerolukot, sekä mikrokytkin- ja viivelukot kalusteisiin. Meiltä löydät myös parvekkeen oven lukot ja vääntönupit, varapoistumistienupit ja suojakuvut, avainsäilöt, sekä Abloy 5150 ja 5190 pintalukot. Myös erilaiset peitekilvet ja rintalevyt kuuluvat valikoimaamme.